Most Important Current Affairs Today 4th October

 

Most Important Current Affairs Today
Most Important Current Affairs Today


Daily Current affairs  will help you in UPSC, SSC, IAS, Railway, Banking, WBP, RPSC and BPSC, MPPSC, TNPSC, UKPSC, APPSC, MPSC, other competitive exams.

4th October Current Affairs Today 2021

1. Which of the following has not won 2021 Nobel prize in physics ?

a) Syukuro Manabe

b) Klaus Hasselmann

c) Giorgio Paris

d) David Julius


Answer:- d) David Julius


2. India's 1st ropeway for public transport was proposed to be constructed at which place ?

a) Dehradun

b) Mysore

c) Guwahati

d) Varanasi


Answer:- d) Varanasi


3. What is the name of India's first vertical lift railway bridge ?

a) Chenab Rail Bridge

b) Pamban Railway Bridge

c) Begibeel Bridge

d) Vembanad Rail Bridge


Answer:- b) Pamban Railway Bridge


4. Which state has signed a deal with 'Causis E- Mobility' to set up zero - emission EV Manufacturing facility ?

a) Kerala

b) Tamil Nadu

c) Maharashtra

d) Karnataka


Answer:- c) Maharashtra


5. What will be the name of south Asia's 1st Indian drone to deliver COVID - 19 Vaccines ?

a) v- Drone

b) e- Drone

c) i- Drone

d) m- Drone


Answer:- c) i- Drone


6. What is the theme of world space week 2021 ?

a) Conserve Energy

b) Satellites Improve Life

c) Sustainable Space

d) Women in Space


Answer:- d) Women in Space


7. Who wrote a book titled as 'Economist Gandhi' ?

a) Ashok Lavasa 

b) Bimal Jalan

c) Dr. CK Gariyali

d) Jarry Rao


Answer:- d) Jarry Rao


8. Which Small Finance Bank has launched 'Supreme' named Current Account for NRIs ?

a) Capital Small Finance Bank

b) Ujjivan Small Finance Bank

c) ESAF Small Finance Bank

d) Suryoday Small Finance Bank


Answer:- c) ESAF Small Finance Bank


9. Which Country was chosen as the partner Administrator for 'Tax Inspectors Without Barders' (TIWB) Programme ?

a) India

b) Seychelles

c) Bhutan 

d) Maldives


Answer:- a) India


10. International Finance Corparation (IFC) has Appointed whom as the new Country Head for India ?

a) NK Singh

b) Nakul Chopra

c) Carol Furtado

d) Wendy Werner


Answer:- d) Wendy Werner


Answer:- d) Wendy Werner


11. What is the the name of web portal, which was launched by Government to Find Solutions for Waste Problems in India ?

a) Waste in Wealth

b) Waste to Wealth

c) Wealth in Waste

d) None of These


Answer:- b) Waste to Wealth


12. Which Country Successfully Test Fired Zircon Hypersonic Cruise Missile from Submarine ?

a) USA

b) Russia

c) Japan

d) Vietnam


Answer:- b) Russia


Conlusion

I hope you got what you want to know about Daily Current Affairs. If you want to know about Daily Current Affairs, please ask in the comments or email. Your valuable comments are always welcome.


Related Post:- 

Current Affairs Today for All Exams 3 October 2021

Affairs Cloud Current Affairs for All competition exams

Affairs Cloud Current Affairs For All Exam 29th September 2021

Affairs Cloud current affairs Today for All Exams 27 Sept 2021

Gk Today Current Affairs 24 September 2021

Tokyo Olympic Sports current affairs 2021

30 August Daily current affairs for all competative exam 2021


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url